when u unfold me



.......

"Sampai skg i tak tau u ni sbnrnya camne. I konfius tau. Kejap u jadi penjaring gol prolifik, kejap u jadi zero-fault policy love machine, kejap u jadi politician dengan attitud faux-chauvinisnya n baru jap tadi u jadi Edward Cullen, complete with all the fangs and makeups. Semua tu takde originalitila bi, tampak terlalu dibuat2. I dah bosan. I tak mau tu sbb i tau tu bukan u"
"Tapi, u takkan mau....."
"Pe yg u risaukan sgt sbnrnya? I boleh je nak belai peluk cium sebesar, sebusuk dan sehodoh manapun skeleton dlm closet u krn i dah terlalu sygkan u, unconditionally. Hati kita dh dicangkuk bersama bi, kalo salah seorg dr kita lari, dua2 hati akan relai. I wanna know the real you bi, plz open up"
"Bleh tak kita bincang lain kali pasal bnda ni?"
"Bla bla bla....." (dah suntuk idea nak fikir apa lagi si gadis mahu berbicara)
"Em, thanks syg. U dh blend segala beban kt otak i, warnakannya dgn warna pink dan jadikannya aising atas kek perkahwinan kita. Dah smpai masanya. After this i promise i'll be just me, Saiful Rahman bin Abdul Aziz, without all those improvisations, props and stuff. Em, dh sampai kelas yoga u ni. Kita jumpa dinner karang ye"

"Ala dh smpai ke, mlsnya tapi selulit ni semua takkan hilang dgn sendiri kan :). U tau, i heeepi sgt hari ni. N certainly will be the happiest girl ever when i get to see the real u. Hehe tak sabarnya"


......


Saiful Rahman bin Abdul Aziz pulang ke rumah dengan hati semerbak harum setaman dan sebagaimana hari-hari sebelumnya sejak sedekad lalu Saiful Rahman pun bersolek ala kadar, pakai wig paras bahu dan mengenakan dress putih lantas kembali ke parakosm distopianya dengan bersenjatakan sepucuk rifel tokarev model 1940 dan dua pucuk revolver colt single action army, bersiap siaga untuk headshot zomba yang menjajah dunia (tapi kali ini dengan penuh optimis) bersama seorang saintis bernama Saiful Rahman dan seekor iguana biru bernama Igu yang pakar berbahasa Hopelandic.


9 Responses to when u unfold me

Lucifer said...

Nais memang popfiksi. fuh

Amalina said...

iguana adalah binatang yang tak tetap pendirian, macam aku.

nasyrun said...

luc - sbnrnya ni entri keji sbb aku pnh post entri ni kat dlm blog aku haha. apa2 pun terima kasih

amalina - eh tu bukan sesumpah ke

Lucifer said...

-.-" ah, aku kebabian sekali lagi.

nasyrun said...

haha jgn begitu. aku up sbb mahu memberinya audiens yg lebih ramai, mungkin

fairuz said...

haha sungguh cilake membace komen lucifer. kbai

mirachantek said...

otak lembab : aku tak tau siapa dia sebenarnya.

Martini Muaz said...

ah asasin berkostum.
aku mula nampak gaya kamu di sini.
more!

nasyrun said...

mira - [masih tak dpt tangkap siapa yang kau maksudkan]

martini - hehe