Abang, macam mana saya nak join Zine Satu Malam?

Ok, sebelum lu orang join gua nak bagi bagitahu awal awal. Join zine ni tak glemer macam lu orang join zine lain sebab zine ini percuma. Boleh download bila bila masa dekat 4shared. Tak ada jual dekat mana mana kedai kecuali zine zine yang terpilih. Naskah Fiksyen contohnya.

jadi yang untungnya bila join Zine Satu Malam, kalian boleh gunakan menatang ini sebagai medium untuk berkarya dengan bebas. Kalian juga dapat berkenalan dengan penulis penulis lain dengan merapatkan silaturahim dan seterusnya memungkinkan kalian yang #foreveralone untuk dapat makwe/pakwe sorang dua. Kalian juga dapat improve tulisan kalian melalui proses semulajadi iaitu belajar melalui pemerhatian. Banyak lagi untung join zine ni tapi gua malas nak cerita, kang riak pulak.

Ok nak join?

Senang sangat. Tak perlu bayar yuran pun. Mula mula, join kami di facebook. Kemudian lu orang kena bersabar. Kena tunggu malam malam yang tenang, malam tu akan ada tajuk zine baru. Bukan buat tiap tiap malam. Ni memang jenis zine tak ada disiplin punya. Tak ada jadual tetap pun.

tanda tanda malam yang ada tajuk baru?

Mula mula, malam tu mesti gelap. Cahaya matahari tidak kelihatan. Kemudian tanda paling penting ada di wall facebook ZSM. Kalian akan dikejutkan dengan kehadiran sekeping lukisan yang dilukis menggunakan software paint. Siapa tak terkejut tengok gambar tu dia bukan manusia. Ok gua bagi contoh

ha, ada tajuk kan situ? itulah tajuknya! Jadi kalau nak join, tulislah berdasarkan tajuk. Jangan tajuknya kipas lu orang tulis pasal karipap pula.

ok kita buat revision. Tandanya adalah

1. Gelap
2.ada gambar yang mengejutkan
3.dekat gambar tu ada tajuk

jenis karya macam mana yang diterima?

semua! Lu orang nak menulis cerpen, puisi, seloka, drama ataupun lagu, itu bebas. Kepada pelukis, kalian boleh melukis. Gua terima semua asal boleh masuk pdf.

tapi,

kalau lu orang menulis macam gampunk sempa1 akuw pon ta boleh bacew jadah apewnyew akuw na paham? Tulis penuh! Gua lempang siapa buat bahasa bangang macam ni dekat gua. Lempang gua ni boleh bawa maut.Tulisan biar tersusun, huruf kecil besar nya, titik komanya. Barulah mesra pembaca.

lepas tu nak hantar kat mana?

hantar dekat inbox facebook gua atau admin lain. Kalau selalu lepak wall tu tahu lah gua yang mana satu. Atau, paling senang, letak dekat bahagian komen gambar tu. Senang gua nak tengok. Kalau post dekat wall zine, gua memang akan buat buat tak nampak.

sekian, kalau ada pesanan tambahan, kemudian gua edit. Amal amalkan dan selamat merenung!



11 Responses to Abang, macam mana saya nak join Zine Satu Malam?

bujal X said...

Abang, macam mana saya nak join Zine Satu Malam?

izzah said...

ok.adik dah faham dh bang..terima kasih abang!!haha

+d.O.Y.A.h+ said...

abang ni omeyla. kah3

Along Usop said...

auuwww :P

Amiey White said...

bang macam mana nak join zine ?

Amiey White said...

oooooooooooo macam tu , ada perjumpaan x nanti bang ?

Amiey White said...

nak makan makan makan hihihi

Lucifer said...

makan makan ada tak?

bact. said...

abang, dah siap karang nak hantar melalui pos boleh tak?

skandaLdariLangit said...

cane ek abang saye na join zinesatumalam?



tolong jangan lempang.

lavender harum wangi said...

Ooooo... Mcm tu ea... Oooooo...Okie2, Cane nak anta zine ek??? By pos bole tak?? :p